osm

Település határvonalak import OSM-be.

Elkészült a települések határvonalának importra kész változata. Az Országos Területrendezési Terv, térszerkezet mellékletét szabadon felhasználhatja az OSM közösség. Rám hárult a feladat, hogy az OSM importálásra kész formába hozzam a az adatokat. Flaktack sikeresen kinyerte az adatokat és PostGIS adatbázis formátumban publikálta, majd végül is OSM-ben megkaptam. Így is sok munka volt vele, mert rengeteg útvonal fedte egymást és hurkokkal is tele volt. Egy részét automatikusan javította a JOSM validator plugin, de volt rengeteg hiba, amit kézzel kellet.

osm 2008.07.03

A magyar határ Szlovákiával határos határvonalához beállítottam a megfelelő jelölést.

Tolna és Baranya megyében állítottam be az utak jellemzőit. Pár hiányzó szakaszt behúztam, no meg pár újabb falu is felkerült. Néhány tavat is felvittem. Vajdaságban a Duna medrét nem jól állították be, nem látszanak a szigetek. Ezt tegnap kijavítottam.

Hétvégi történések

Vani sajnos ma hazament, de egy nagyon kellemes hétvégét töltöttünk. Remélem minél előbb találkozunk megint. Hétvégén volt Szereplés a városnapon, nem sikerült rosszul, de a hangosítást nagyon elszúrták. Ezért idegesek is voltunk. A fellépés után a Művelődési Házban elbúcsúztattuk a tánctanárunkat aki két évig volt velünk és nagyon sokat tette a csoportért. Ezúton is köszönjük a csoportba fektetett munkáját.

2008.06.26

Úgy terveztem, hogy ma megyek Pécsre MR2 koncertre, de sajnos pénzügyileg nem úgy állok. Úgy hogy ez elmarad. :-( De valahogyan túlélem.

osm 2008.06.25

Napokban "erdőt telepítettem" főleg Somogyban. Pár tavat is berajzoltam, Horvátország Somogyhoz közeli részén utak tag-jeit beállítottam. Ahogy elnézem más is erdősített. :-) Jelenleg csak a 10 nagyítási szintig van lerenderelve a térkép a Mapinik-on.

osm 2008.06.21

Elszórtan az országban (főleg Somogy) csinálgattam új utakat, amiknek megadtam a számát és a típusát is. Barcs közelében rajzoltam pár erdőt illetve tovább bövítettem a Dráva medrét (riverbank).

BUDAPESTEN az Északi összekötő vasúti hidat ugyebár átalakítják. Ennek megfelelően beállítottam a railway értékét "construction"-ra.

osm 2008.06.10

BP. második kerületében folytattam az utcák létrehozását. Inkább nem részletezem, hogy pontosan merre hogyan, mert hosszú lenne. Ezen kívül Somogyban Barcs és Babócsa közötti útszakasznak (és mellékútjainak) a nevét/számát megadtam. 83-as főutat elkészítettem (Pápa, Győr).

osm 2008.06.03

Budapest, 2. kerület, Atilla út és a Csalogány utca által közrefogott területen utcáknak adtam meg a nevüket és pár ujjat be is húztam. Csalogány utca és a Margit körút által közrefogott területen megcsináltam az utcahálózatot nevekkel.

Legközelebb, terveim szerint a Margit körút másik felén(nyugati) fogok lefele (dél) jönni.

Amúgy ha van rá igény, akkor szívesen csinálnék egy drupal alapú oldalt a magyar OSM közösségnek. Tervezett szolgáltatások: Fórum, hírek személyes blog (térképpel). oldalba beépített OSM térkép, hírek,

osm 2008.05.08 (3ó)

Balatonakali nevét javítottamé s az ott lévő GPS track-eket behúztam.
Balatonakali-Dörgicse-Vászoly közötti utat húzta be GPS alapján és a nevüket megadtam

osm 208.05.08

Szlovákiában Janky/Jányok falu utcát csináltam meg, ugyanott a járás határát igazítottam ki. Magyarországon, Barcson favágás miatt az egyik erdőnél kellet módosítanom az erdő formáját.

Tartalom átvétel

Navigáció

Belépés